Polityka plików cookie

POLITYKA PRYWATNOŚCI ALFAMEDICA SP. Z O. O.
Administratorem odpowiedzialnym za przetwarzanie Twoich danych osobowych jest:

ALFAMEDICA Sp. z o. o.
ul. Kilińskiego 166,
42-218 Częstochowa
W – 24 000000178927
KRS 0000394189 REGON 242650093
NIP 5732835385

mob: +48 781 754 455
tel: (34) 314 71 07
fax: (34) 314 53 22
e-mail: info@alfamedica.med.pl

Administrator oświadcza, że dane zbierane są wyłącznie dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów. Udostępnione dane przetwarza zgodnie z prawem i nie poddaje dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami. Dane zbierane są jedynie w adekwatnym, niezbędnym i koniecznym zakresie w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane.
Administrator dokłada wszelkich starań, aby chronić dane przed nieuprawnionym dostępem osób trzecich i w tym zakresie stosuje organizacyjne i techniczne środki bezpieczeństwa na wysokim poziomie.
Administrator nie udostępnia danych żadnym nieuprawnionym do tego odbiorcom, zgodnie z bezwzględnie obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.

Administrator wyznaczył Inspektora ochrony danych osobowych:
adres: 42-218 Częstochowa, ul. Kilińskiego 166
adres e-mail: krzysztof.wrona@alfamedica.med.pl
tel: +48 781 754 455

 

CELE PRZETWARZANIA DANYCH:

W naszym formularzu kontaktowym znajdują się następujące pola do uzupełnienia:
imię i nazwisko, numer telefonu, adres e-mail, dane te zbieramy w celu umożliwienia komunikacji z Tobą, ustalania terminów, rejestracji przed skorzystaniem z naszych usług medycznych lub podczas ich trwania a także w celu świadczenia usługi rejestracji on-line.
Dane pozyskane w ten sposób wykorzystujemy również w celach marketingowych w oparciu o odrębną zgodę, aby móc dostosować naszą ofertę specjalnie dla Twoich potrzeb.
Prowadzenie działalności opiera się również na stałym udoskonalaniu usług, dlatego w oparciu o pozyskane dane wykonujemy okresowe pomiary statystyczne.

PODSTAWY PRAWNE PRZETWARZANIA DANYCH

  • realizacja usług medycznych
  • świadczenie usług drogą elektroniczną – Twoje dane są niezbędne do świadczenia usługi
  • marketing i cele analityczne
  • pozostałe cele – uzasadniony interes administratora danych , dochodzenie swoich roszczeń z tytułu łamania innych przepisów względem Alfamedica sp. z o. o.

ODBIORCY DANYCH

  • Osoby upoważnione przez naszych Pacjentów, lub sami Pacjenci
  • Alfamedica sp. z o. o.
  • Dostawcy systemów informatycznych i usług IT,
  • Podmioty świadczącym usługi prawnicze,
  • Podmioty świadczącym usługi archiwizacji dokumentacji medycznej,
  • Inne podmioty i organy upoważnione na mocy art. 26 ustawy z dnia 6 listopada 2008r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta.
  • Podmioty z którymi Alfamedica sp. z o. o. zawarła Umowę powierzenia danych. Dane z monitoringu mogą być udostępniane innym podmiotom lub organom upoważnionym na podstawie przepisów prawa, w tym policji, jeżeli mogą stanowić dowód w postępowaniu.

OKRESY PRZECHOWYWANIA DANYCH:

Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do wywiązania się z obowiązku zarejestrowania usługi medycznej i jej dalszej realizacji . Kryteria ustalania okresów przechowywania Twoich danych osobowych zawarte są w odrębnych przepisach prawa (Ustawa z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta.).

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych do momentu wycofania przez Ciebie zgody na takie przetwarzanie

W zakresie usług Alfamedica sp. z o. o. Twoje dane będą przetwarzane przez okres, w którym usługi te będą świadczone oraz, w uzasadnionych przypadkach, po zakończeniu ich świadczenia, jednak wyłącznie jeżeli jest dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa np. przetwarzanie w celach rozliczeniowych, statystycznych lub w celu dochodzenia roszczeń. W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji odpowiednich celów.

Inne podmioty współpracujące z Alfamedica sp. z o. o. przetwarzają dane przez okres konieczny do zrealizowania celu przetwarzania określany w odrębnych Umowach.

 

PRAWA OSOBY, KTÓREJ DANE DOTYCZĄ:

  • prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych
  • prawo do sprostowania, usunięcia (w określonych przypadkach) lub ograniczenia przetwarzania danych
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania
  • prawo do przenoszenia danych w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
  • prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

 

W CELU SKORZYSTANIA Z POWYŻSZYCH PRAW ALFAMEDICA SP Z O. O. UDOSTĘPNIA NASTĘPUJĄCE KANAŁY KOMUNIKACJI:
Forma pisemna:

ALFAMEDICA Sp. z o. o.
ul. Kilińskiego 166,
42-218 Częstochowa

Poczta elektroniczna:
e-mail: info@alfamedica.med.pl

 

INFORMACJE O PRAWIE WNIESIENIA SKARGI DO ORGANU NADZORCZEGO
Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Więcej informacji na stronie www urzędu.

 

PLIKI COOKIES I INNE TECHNOLOGIE

CZYM SĄ PLIKI COOKIE
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

POLITYKA PLIKÓW COOKIE

  1. W związku z udostępnianiem zawartości serwisu internetowego www.innowacyjnaortopedia.pl stosuje się tzw. cookies, tj. informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego, może także używać innych technologii o funkcjach podobnych lub tożsamych z cookies. W niniejszym dokumencie, informacje dotyczące cookies mają zastosowanie również do innych podobnych technologii stosowanych w ramach naszych serwisów internetowych. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego www.innowacyjnaortopedia.pl Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    1. dostosowania zawartości stron serwisu internetowego do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
    2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
    3. utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
      dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  3. W ramach serwisu internetowego www.innowacyjnaortopedia.pl możemy stosować następujące rodzaje plików cookies:
    1. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,
    2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,
    3. pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu,
    4. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,
    5. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  4. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.
  5. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia korzystanie z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w serwisie internetowym www.innowacyjnaortopedia.pl z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.
  6. Pliki cookies mogą być zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego www.innowacyjnaortopedia.pl, a następnie wykorzystywane przez współpracujących z serwisem reklamodawców, firmy badawcze oraz dostawców aplikacji multimedialnych.

W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Przeglądarka Opera
Przeglądarka Firefox
Przeglądarka Chrome
Przeglądarka Internet Explorer
Przeglądarka Safari

WTYCZKI SPOŁECZNOŚCIOWE
Strona www.innowacyjnaortopedia.pl zawiera wtyczki do następujących serwisów społecznościowych:
Facebook, którego funkcjonalność umożliwia korzystanie z przycisków: „Lubię to” i „Rekomenduj/Podziel się” które są powiązane z serwisem Facebook.
Używając przycisku „Lubię to” , rekomendując obraz lub wybraną sekcje strony, a także zamieszczając komentarz użytkownik loguje się do serwisu Facebook.
Serwis społecznościowy Facebook posiada własne zasady ochrony prywatności , dostępne pod adresem: http://pl-pl.facebook.com/help/cookies
Youtube, którego funkcjonalność pozwala umieszczać na stronach swojego serwisu filmy wideo udostępniane z serwisu YouTube.
Serwis internetowy Youtube posiada własne zasady ochrony prywatności, dostępne pod adresem:
https://support.google.com/youtube/answer/2801895?hl=pl

REKLAMA
Alfamedica sp. z o. o. informuje, że w ramach prowadzonej działalności marketingowej korzysta z usług GOOGLE Inc. w zakresie możliwości systemu reklamowego AdWords

https://adwords.google.com/home/

Zasady ochrony prywatności, dostępne są pod adresem : https://policies.google.com/privacy?hl=pl&gl=pl

Udogodnienia w naszym centrum medycznym: